Van keramiek

Keramiek werd in de oudheid al gebruikt. Keramiek wordt vervaardigd uit klei. Hierdoor is het mogelijk dat onze kunstenaars enorm veel kunnen met de vorm van een urn. Niet alleen de vorm, maar ook het formaat van een urn van keramiek is naar uw wens te bepalen. In ons assortiment hebben wij vele soorten keramieke urnen, zowel in model, kleur en maat. Eventueel kunnen wij ook een urn van keramiek op maat maken.

De vervaardiging van een urn van keramiek is echt nog ouderwets vakwerk. Door gebruik te maken van klei zal de kunstenaar eerst de vorm bepalen, waarna de urn van klei in een oven wordt verhit. Dit urn van klei wordt verhit tot wel 1200 tot 1300 graden. Zodra de urn uit de oven komt wordt de urn nog voorziek van een beschermende glazuurlaag.

Afhankelijk van de soort urn van keramiek is de urn eventueel ook buiten te plaatsen. Een urn van keramiek is een waar kunstwerk. Graag laten wij u de mogelijkheden zien van een keramieken urn. Maak eens een afspraak voor een advies in onze showroom. 

Memorie Design keramiek
Memorie Design keramiek