Grafmonumenten van glas

Een grafmonument van glas wordt meestal gekozen door een nabestaande als alternatief voor de gangbare grafmonumenten. In een grafmonument van glas kunnen uitstekend kleuren en foto's worden verwerkt. Zo kunnen teksten of afbeeldingen via zandstralen worden aangebracht, wat voor een mooi en rustig effect zorgt.

Een eeuwenoude techniek is het zogenaamde brandschilderen, waarbij gemalen glaspoeders op het glas wordt aangebracht en in de oven op een hoge temperatuur in het glas wordt gebrand. Deze techniek wordt gebruikt met name voor afbeeldingen en teksten. Een andere manier van kleur doorvoeren in glas is het zogenaamde 'fusen', waarbij verschillende lagen gekleurd glas in vorm wordt gesneden en uiteindelijk in de oven worden samengesmolten. Een zeer creatieve oplossing voor een vrije kunstzinnige vorm van het grafmonument. Indien u een foto in het glas wilt hebben, dan brengen wij via een transfer de foto direct over in het glas. Ieder gedenkteken van glas wordt op maat en op wens van de nabestaande ontworpen en vervaardigd.

Glas is mooi. Het geeft rust en de mogelijkheden zijn enorm. Het bijzondere is nog eens, dat u welkom bent in ons atelier om mee te helpen bij uw eigen ontworpen “glazen” gedenkteken. Zo betrekken wij u direct bij de ontwikkeling van een mooie blijvende herinnering.

Memorie Design Grafmonument van glas
Memorie Design Grafmonument van glas